Kombinationen lignin och elektronik – möjligheter och utmaningar

Kombinationen lignin och elektronik – möjligheter och utmaningar

Publicerat 4 april, 2023

Välkommen till ett webbinarium där vi träffar Jesper Edberg och Hjalmar Granberg, båda forskare på RISE, som kommer att prata om vad som händer när man kombinerar kompetensen hos lignocellulosa med elektronikens. Vilka möjligheter och utmaningar finns, och hur kan området biobaserad och grön elektronik påverka vårt framtida samhälle? 

När: 27 april, kl. 14-15 (avslutas med öppen diskussion för de som vill vara kvar till kl 15.15)
Var: Digitalt via Zoom

Glöm inte att registrera dig här!

OBS! Webbinariet hålls på engelska.

Hjalmar Granberg (tv) arbetar på RISE Bioekonomi och hälsa på enheten för Smarta material. Sedan sin doktorsexamen i pappersoptik har han mestadels arbetat i tvärvetenskapliga team med biobaserade kompositer, papperstillverkning med nya funktioner, självöppnande förpackningar och biobaserad elektronik. Hjalmar är involverad som en av projektledarna i det tioåriga programmet Digital Cellulose Center, som omfattar både industri och akademi.

Jesper Edberg (th)arbetar som forskare och projektledare på RISE Bio- och Organic Electronics i Norrköping. Han är doktor i fysik och arbetar främst med tryckt elektronik och biobaserad elektronik, och är engagerad i Digital Cellulose Center som vetenskaplig ledare.

Digital Cellulose Center syftar till att utveckla hållbar, cirkulär elektronik genom att kombinera skogsmaterial och IoT. Forskningen inom Digital Cellulose Center kommer att fokusera på digital cellulosa, genom att kombinera cellulosa med elektroaktivt material. Detta gör det möjligt att utveckla elektriskt aktiva cellulosaprodukter som kan kommunicera med den digitala världen samtidigt som de förblir hållbara. Det kan innebära helt nya typer av aktiva förpackningslösningar, som kan känna av och anpassa sig till sin omgivning, eller pappersrullar som kan lagra energi från solceller eller vindkraft. 

Start: 27/4 , kl. 14:00