Vi gör lignin tillgängligt

Fossilfria produkter av lignin, det är precis vad LignoCity arbetar för. LignoCity är nämligen en öppen test- och utvecklingsmiljö söder om Kristinehamn i Värmland. Hit kan alla komma för att få hjälp, testa och realisera sin idé eller produkt kopplad till lignin. Vi har tillgång till allt från råvara, verkstäder, industrigolv och kompetens som gör det enklare att komma framåt i utvecklingen.

LignoCity strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för alla att utveckla fossilfria produkter med hjälp av lignin. För att stötta innovatörer, startup- samt små och medelstora företag vill vi göra det enklare och säkrare att gå från idé till slutgiltig produkt eller marknad. Därför har vi utvecklat GO. Det är en arbetsmetod som bland annat syftar till att minimera kostnader och ledtid mellan olika utvecklingsfaser.

LignoCity ägs av RISE, dock arbetar bland andra Paper Province, Närsam, Karlstads universitet, Sting Bioeconomy och Nordic Paper för att stötta LignoCity.

Besök LignoCity

Du är välkommen att besöka oss på plats eller digitalt via vår virtuella rundvandring. Du kan även få en inblick genom att kika på denna video.

Poddavsnitt om lignin

Lyssna gärna på vår samarbetsparter Sting Bioeconomys podd om lignin här. I den får vi träffa Per Tomani, forsknings- och affärsutvecklare vid RISE.