Lokaler

Vi har plats för dig

LignoCity erbjuder inte bara tillgång till lignin och fabrik. Här finns även plats för företag som vill komma och bygga sin pilot. Vi har närmare 200  stora ytor som kan delas av för enskildhet. Det finns möjlighet att ansluta ånga, tryckluft och el efter behov. Du har wifi i hela lokalen och tillgång till kök, lunchrum, omklädningsrum och konferensrum. 

 

I LignoCity finns också labb utrustade med mikroskop och analysutrustning.  

Två företag som har utnyttjat möjligheten att ta del av LignoCitys lokaler är Lixea och Swedish Exergy, vars pilotanläggningar finns på plats hos LignoCity.

Företagshubb med fokus på resurseffektivitet

En målsättning inom LignoCity är att skapa en hubb i Bäckhammar för företag med fokus på biomassa och förnybarhet. Utöver fysiska faciliteter som tillgång till tryckluft, kylvatten, ånga, labb och mötesrum, så erbjuds även möjligheter att ta del LignoCitys och RISE nätverk och infrastruktur.

– Vår grundtanke är att hjälpa innovativa småföretag att kunna skala upp sin verksamhet, säger Robert Gustavsson, projektledare och platsansvarig på LignoCity, som hoppas att ytterligare två företag ska ta plats i lokalerna under 2023. Vi ser gärna företag som satsar på energieffektiva lösningar och återvinning, och kan genom vårt stora nätverk bland annat erbjuda hjälp att hitta finansiering, matcha kundkontakter, samarbete med forskare, och utvärdering.

 

Robert Gustavsson

Projektledare, Platsansvarig

RISE

robert.gustavsson@ri.se

076 876 70 98