Webinar i två delar med Jerk Rönnols, RISE och Justine Charmillot, Bloom Biorenewables

Webinar i två delar med Jerk Rönnols, RISE och Justine Charmillot, Bloom Biorenewables

Publicerat 2 maj, 2023

Välkommen till ett webbinarium där vi träffar Jerk Rönnols, RISE, och Justine Charmillot, Bloom Biorenewables, som kommer att prata om möjligheterna och utmaningarna med lignin i elastomera material.

När: 9 maj, kl. 14-15 (avslutas med öppen diskussion för de som vill vara kvar till kl 15.15)
Var: Digitalt via Zoom

Glöm inte att registrera dig här!

OBS! Webbinariet hålls på engelska.

Jerk Rönnols – Ligninelastomerer

Jerk arbetar som forskare i skärningspunkten mellan kemisk analys och materialvetenskap, med särskilt fokus på att utveckla nya avancerade metoder för industriella tillämpningar och för biobaserade material.

Detta arbete innehåller även samordning med storskalig forskningsinfrastruktur, utveckling av datautvärdering baserad på artificiell intelligens och metodutveckling för ligninanalys.

Jerk har en särskild kompetens inom NMR-spektroskopi, ligninanalys och kolhydratkemi.

 

Justine Charmillot – Elastomera material eller ytaktiva föreningar

Justine Charmillot är forskare och kemist vid Bloom Biorenewables som arbetar med ligninvalorisering, med stort intresse för grön kemi. Hennes främsta mål är att utveckla produkter tillverkade av lignin för att föreslå hållbara alternativ.

Justines presentation kommer först kortfattat att täcka Blooms fraktioneringsteknologi. Den kommer sedan att utforska de potentiella tillämpningarna och produkterna som uppstår från Blooms lignin, såsom elastomerer eller ytaktiva föreningar, produktionen av ligninoligomerer och monomerer för material och finkemikalier, samt potential av aldehydfunktionaliserat lignin för utveckling av hållbara produkter.

 

Start: 9/5 , kl. 14:00