Hallå där, Daniel Stenborg, innovationsledare på Närsam, Kristinehamn

Hallå där, Daniel Stenborg, innovationsledare på Närsam, Kristinehamn

Publicerat 20 juni, 2023

Hej Daniel! Berätta lite om dig själv och vad du gör på jobbet.

Jag arbetar som innovationschef på Närsam i Kristinehamn. Utöver mina professionella åtaganden är jag aktivt involverad i flera entreprenörsprojekt. Dessutom spelar min omhuldade familj en central roll i mitt liv och kräver en betydande del av min personliga tid. 

Inom innovationsområdet är ett av mina huvudansvar att hålla mig à jour med de olika stödmekanismer som finns tillgängliga för nya och befintliga företag. Detta inkluderar både offentliga och privata stöd. Genom att hålla mig välinformerad om dessa resurser kan jag vägleda och koppla ihop blivande entreprenörer med lämpliga stödsystem som är skräddarsydda för deras specifika behov. 

Hur ser ditt engagemang i LignoCity ut?

Inom ramen för LignoCity och projektet Lignin for Future hjälper jag till att aktivt söka upp verksamheter som kan dra nytta av att skala upp sin teknik inom LignoCitys ekosystem eller andra lämpliga platser i området. Genom att ge vägledning och underlätta tillgången till relevanta stödmekanismer, strävar jag efter att ge dessa företag möjlighet att utnyttja tillgängliga resurser på ett effektivt sätt. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

På en vanlig arbetsdag omfattar mitt schema nätverkande med lokala företag, att delta i branschevenemang och möten och att skapa kontakter som främjar samarbeten och partnerskap. Samtidigt ägnar jag mycket tid åt att undersöka finansieringsmöjligheter och hålla mig uppdaterad om det föränderliga landskapet av offentligt och privat stöd till företag. Detta gör att jag kan ge värdefulla insikter och strategisk vägledning till de företag jag stöttar. 

Vilket är ditt favoritsätt att ladda energi efter jobbet?

När det kommer till avkoppling uppskattar jag stunder tillsammans med min familj och vårdar mina entreprenörssträvanden. Som ett passionerat fan av science fiction och fantasy finner jag tröst i att fördjupa mig i fängslande serier som för mig till fantastiska världar och väcker min fantasi. 

Kontakta mig gärna på LinkedIn för att delta i insiktsfulla diskussioner om innovation, entreprenörskap eller till och med utbyta rekommendationer om spännande sci-fi- eller fantasyserier! Låt oss tillsammans utnyttja kraften i samarbete för att driva hållbar innovation och skapa en positiv inverkan.