100 internationella deltagare fick digital rundvandring
Så här såg det ut när Nordic Wood Biorefinery sänds från LignoCity i Bäckhammar. Det digitala studiebesöket hade omkring 100 deltagare som fick en inblick i testbädden och ligninets värld.

100 internationella deltagare fick digital rundvandring

Publicerat 14 oktober, 2020

Idag har närmare 100 deltagare från flera olika länder fått den första digitala rundvandringen av LignoCity som någonsin givits.

– För oss presentatörer var det lite svettigt med det nya digitala forumet, men vi är nöjda, säger Robert Gustavsson, projektledare på LignoCity.

Rundvandringen var, tillsammans med en presentation, del av Nordic Wood Biorefinery Conference, NWBC, som är en internationell konferens, där forskning och industri möts för att diskutera det senaste inom vedbaserad bioraffinering.

Årets upplaga mellan den 13-15 oktober är den nionde på rad och presenterar det senaste inom separations- och omvandlingsprocesser samt nya biobaserade produkter från det vedbaserade bioraffinaderiet. Eventet samlar experter från kemi-, energi-, massa- och pappersindustrin samt erkända representanter från det globala forskarsamhället.

Digitalt besök

Konferensen som skulle ha hållits tidigare i år fick flyttas och planeras om för att corona-anpassas. De inplanerade studiebesöken fick bli digitala möten. Därmed tog LignoCity emot omkring 100 digitala besökare på ligninanläggningen i Bäckhammar.

– De fick bli de första att se våra nya filmer – en rundvandring på anläggningen och en om LignoCity som helhet, säger Maria Ölmhult, projektledare på LignoCity.

Till hjälp under presentationen fanns RenCom och Nordic Paper med och som satte lignin i ett större sammanhang.

– Vi är nöjda med dagen och bjuder gärna in fler att ta del av testbädden fysisk eller digitalt, säger Maria.