Spännande uppslag för ex-jobb

Spännande uppslag för ex-jobb

Publicerat 16 maj, 2019

Studenter som söker uppslag till ex-jobb och företag som är i behov av undersökningar, men saknar egna resurser – det är en perfekt kombination för oss. I alla fall om det finns en koppling till skogens ”klister” – lignin. I går togs ett första steg av LignoCity2.0 för att sammanföra dem och hitta så gynnsamma uppslag som möjligt för båda parterna.

Har du en idé eller produkt som du vill göra grön? I så fall kanske lignin är svaret. Som företag eller innovatör har du möjlighet att ta hjälp av en student för att få svar på saken, eller många andra frågeställningar för den delen. Årligen görs nämligen mängder av examensarbeten på Karlstads universitet, många av dem av ingenjörsstudenter.

Intressanta uppslag till ex-jobb

I går bjöd vi in ingenjörer som snart ska göra sina ex-jobb, till en träff med LignoCity2.0 och några av projektdeltagarna i form av RISE och Paper Province. På plats fanns även Mycorena. Ett spännande start-up-företag som använder sig av restströmmar på massabruk för att ta fram fiskfoder och bioplast med tillsatt lignin. De presenterade sitt arbete och pratade om framtida kompetensbehov.

På plats fanns tolv studenter, bland annat från industriell ekonomi och energi och miljö.
– Jag tror absolut att vi har väckt ett intresse hos studenterna, så jag tycker det här var jättelyckat, säger Maria Ölmhult, projektledare i LignoCity2.0.

Några förslag på ex-jobb som LignoCity2.0 redan idag har finns sammanställt här.

Som företag har man möjlighet att fylla på med egna frågeställningar, enda kravet är att det har en koppling till lignin. Läs mer här…