LignoCity får internationell spridning
Maria Ölmhult välkomnade under onsdagen ett portugisiskt tv-team till LignoCity. Här är hon tillsammans med redaktören Rebecca Abecassis.

LignoCity får internationell spridning

Publicerat 10 december, 2020

I går fick testbädden LignoCity i Bäckhammar ta emot besök av den portugisiska motsvarigheten till Sveriges Television. Tv-teamet som  gör reportage om EU-finansierade projekt kommer att lyfta LignoCity som ett gott exempel i sitt nationella tv-inslag.

Det portugisiska tv-teamet reser runt i Europa och gör inslag om EU-finansierade projekt. Syftet är att lyfta frm spännande, regionala och EU-finansierade initiativ som bidrar till den gröna omställningen och LignoCity stämde väl in på deras förväntningar.

En miljon tittare

Till inspelningen i Bäckhammar kom en reporter och en kameraman. Även om rådande restriktioner påverkade besöket kommer det att spegla testbädden på ett bra sätt.

Enligt reportern, Rebecca Abecassis, kommer inslaget att nå ca en miljon tittare och sänds under en vecka mellan 12 – 15 gånger på tv-kanalerna: RTP1, RTP2 (cultural channel); RTP3 (”4 hour news channel); RTP Madeira; RTP Azores, samt RTP International som har en bred internationell publik.

– Det kommer bli spännande att följa vilken typ av respons inslaget kan ge, vi hoppas på att väcka ett intresse hos många i Portugal för hur vi utvecklar lignin och bioekonomi, liksom goda företagsidéer här i testbädden LignoCity. Det är alltid roligt med besökare som intresserar sig för vår verksamhet och kul att få visa dem vad vi jobbar med, säger Maria Ölmhult, projektledare på RISE, som tog emot tv-teamet.