BASF ser möjligheter i LignoCity

BASF ser möjligheter i LignoCity

Publicerat 21 maj, 2019

Idag fick testbädden LignoCity i Bäckhammar besök av BASF som kom för att se över möjligheterna till framtida samarbete. Det var ett givande möte där flera funderingar lyftes och som kommer att diskuteras vidare framöver.

BASF är allt annat än ett litet eller medelstort företag som LigniCity2.0 egentligen riktar sig till. Med sina 115 000 anställda runt om i världen är de jättar inom kemi, deras område sträcker sig dock brett; från kemikalier och industriella lösningar till lantbruk och näring och mer där emellan. I Sverige är de 122 anställda.

Dagens möte på LignoCity i Bäckhammar handlade om att hitta eventuella möjligheter till samarbete för att gynna den hållbara utvecklingen.

– Som del av ett projekt håller vi på att kartlägga området här, berättade René Backes, Business Development Specialist Renewables vid BASF.

Tanken är att man ska kunna avgöra om det finns några möjligheter för verksamheten att arbeta vidare med i regionen. Det behöver inte direkt handla om möjligheter för dem själva utan snarare för deras kunder, där bland mindre företag.

Möjligheten till ett framtida samarbete verkar vara stor och fler diskussioner kommer att hållas för att kika närmare på saken.

Med på mötet fanns RISE, Paper Province, Valmet, Region Värmland och Näringslivssamverkan i Kristinehamn AB.