Start up LignEasy samt RISE om uppskalning av biobaserade processer, webbinar i två delar med Juho-Matti Karpale och David Blomberg Saitton

Start up LignEasy samt RISE om uppskalning av biobaserade processer, webbinar i två delar med Juho-Matti Karpale och David Blomberg Saitton

Publicerat 16 maj, 2024

Välkommen till ett webbinar där vi träffar Juho-Matti Karpale, LignEasy, och David Blomberg Saitton, RISE, som kommer att prata om uppskalning av biobaserade processer.

När: Onsdag 29 maj, kl. 13-13.45 (avslutas med öppen diskussion för de som vill vara kvar till kl 14.00)
Var: Digitalt via Teams

Glöm inte att registrera dig här!

OBS! Webbinariet hålls på engelska.

Juho-Matti Karpale – Ligneasy

Juho-Matti Karpale är VD för det finska startup-företaget LignEasy. I webbinariet kommer Juho-Matti att berätta om företaget och deras utveckling av en svavelsyrafri separation av lignin på sulfatmassabruk, där processen inte kräver någon modifiering av bruket. LignEasy är ett av de innovativa företag som skalar upp sin verksamhet i LignoCity i Bäckhammar. Deras teknik ska demonstreras i LignoCity och kommer att kunna producera lignin för kunders tester i tonskala. Piloten ska starta upp under 2024.

 

David Blomberg Saitton – RISE

David Blomberg Saitton arbetar som forsknings-och affärsutvecklare inom bioraffinaderi och energi på RISE. Han jobbar bland annat med satsningen Bioeconomy Arena, som stöttar industri och samhälle att accelerera utvecklingen av nya produkter och lösningar med hållbart ursprung som bas.

På webbinariet kommer han att presentera hur RISE med sin satsning Bioeconomy Arena kan bidra som partner för att omvandla nya idéer till skalbara, verkliga lösningar. RISE erbjuder ett end-to-end-stöd med allt från koncept till kommersialisering och tillhandahåller den infrastruktur och expertis som behövs för att verifiera och utveckla nya biobaserade processer.

Start: 29/5 , kl. 13:00