Nordic Wood Biorefinery Conference 2020

Nordic Wood Biorefinery Conference 2020

Publicerat 9 mars, 2020

Nordic Wood Biorefinery Conference, NWBC, är en internationell konferens där forskning och industri möts för att diskutera det senaste inom vedbaserad bioraffinering.

2020 bjuder på den nionde upplagan av NWBC som denna gång presenterar det senaste inom separations- och omvandlingsprocesser samt nya biobaserade produkter från det vedbaserade bioraffinaderiet: energi, kemikalier och material. Eventet samlar experter från kemi-, energi-, massa- och pappersindustrin samt erkända representanter från det globala forskarsamhället.

Besök LignoCity

I anslutning till konferensen, anordnas ett studiebesök till testanläggningen för lignin i Bäckhammar. Anläggningen kan producera högkvalitativt lignin för biobränsle, kemikalier eller material. Under besöket berättar vi om den senaste utvecklingen inom projektet LignoCity 2.0 och presenterar ett nytt forskningsprogram inom bioekonomi.

NÄR: 13-15 oktober 
VART: Hotel Courtyard, Stockholm
PRIS: Beror på deltagande, lista finns här
ARRANGÖR: NWBC är ett samarbete mellan RISE i Sverige och VTT i Finland. Den senaste konferensen samlade över 200 deltagare i Helsingfors 23-25 ​​oktober 2018.

Läs mer och anmäl dig här.

Start: 13/10