Lignin i bestrykning och Lixeas pilotanläggning hos LignoCity

Lignin i bestrykning och Lixeas pilotanläggning hos LignoCity

Publicerat 25 januari, 2021

Lignin är en viktig resurs i utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle. Tack vare dess vida egenskaper har den ett brett användningsområde. Förutom att det kan användas till bioplast och kolfiber kan man använda det till asfalt och vid bestrykning.

Detta webbinarium är uppdelat i två delar. Först ger Peter Rättö, forskare på RISE ligninenhet, en inblick i ligninets möjligheter som bestrykningsmaterial. Och för er som inte känner till är besyrykning en beläggning som används för att optimera pappers ytskikt för olika användningsområden. Det handlar om allt från papper och kartong till industriprodukter och trämaterial.

Under den andra delen byter vi spår. Vi får träffa Krisztina Kovacs-Schreiner från start-up företaget Lixea. Företaget är lokaliserat i London men har valt att komma till Bäckhammar i Värmland för att bygga sin pilotanläggning i LignoCitys lokaler. Piloten ska fortsätta utvecklingen av deras innovativa fraktioneringsprocess för biomassa.

OBS! Föredragen hålls på engelska.

När: 4 februari, kl 14.00 – 15.00

Vart: Delta via Zoom

Anmälan: Görs här

Hittar du inte din registreringslänk kan du söka på ”Lignin in coatings ” i din inkorg. I registreringsbekräftelsen har du din personliga anslutningslänk.

Start: 4/2 , kl. 14:00