Bioplast av lignin – en hållbar lösning

Bioplast av lignin – en hållbar lösning

Publicerat 20 november, 2020

I omställningen mot ett hållbart samhälle, med lägre koldioxidutsläpp, behövs nya innovativa lösningar och nya klimatsmarta material. För att nå dit pågår aktiv forskning och utveckling av hållbara lösningar och flera av dem har redan nått marknaden.

Under detta kostnadsfria webbinarium tittar vi närmare på hur lignin kan förädlas till bioplast. Det är ett fossilfritt alternativ som till skillnad från andra inte kräver stora odlingsmarker och bevattning. Materialet finns redan då det är en biprodukt från brukens massaproduktionen. Och det finns gott om det – ungefär 30 procent av skogen består nämligen av lignin.

Program

Värdet i lignin som plast
Christopher Carrick på RenCom bjuder på en inblick i företagets arbete med ligninbaserade bioprodukter.

Ligninets potential – forskning och utveckling
Fredrik Berthold, forskare på RISE, delar med sig av sin kunskap inom forskning och utveckling. Lignin har potential att öka användningen av biobaserade material.

Möjligheterna hos LignoCity
Maria Ölmhult, RISE, berättar om testbädden LignoCity, dess erbjudande och möjligheter. Hon bjuder också på en digital rundvandring av anläggningen.

NÄR: Tisdag 15/12 kl.14.00-15.00
VART: Digitalt via Zoom
ANMÄLAN: Görs här

Webbinariet är självklart kostnadsfritt! Det arrangeras av LignoCity2.0, ett projekt som omfattar RISE, Paper Province, Närsam och Karlstads universitet.

Start: 16/12 , kl. 14:00